MGL0405
slide1
MGL0416
MGL0417
MGL0427
MGL0424
MGL0425
MGL0429
MGL0404
MGL0396
MGL0446
MGL0455
MGL0470
MGL0484
MGL0497
MGL0530
MGL4
MGL0569 2
MGL0573
huize hermine vogelhuisje

Tuin

Tuinarchitect Anet Scholma van Buro Mien Ruys heeft de tuin ontworpen. Er zijn drie aparte delen te onderscheiden: de rechte en halfronde blauwwitte borders met de grote vijver en het gazon, de moestuin met de oude fruitbomen en het wilde bosdeel. De Berceau (loofgang), welke begroeid is met heerlijk geurende Wisteria en witte ramblerrozen, is een eigen ontwerp, in samenspraak met Marcel Nieuwen-huizen van de Brinkertuinen.

In borders staan wit en blauw bloeiende vaste planten, zoals onder andere: baardirissen, akelei, witte zonnehoed, jacobsladder, geraniums, monnikskap, ridderspoor, pioenrozen, agastache, Japanse anemonen, campanula's, korenbloemen, lavendel, papavers, phloxen en veronicastrums.

Ook de vijver is beplant met wit en blauw bloeiende planten. Zo staat er een groep witte irissen, is er een lange rand met blauwbloeiend snoekkruid en in het midden van de vijver een aantal witte waterlelies. De vijver wordt bewoond door kikkers, padden, salamanders, goudwindes en blauwe (!) windes en wordt regelmatig bezocht door blauwe reigers. 

Leuke recensie op www.ColumbusMagazine.nl

Een van de gasten van Art B&B Huize Hermine heeft een recensie geschreven voor 'Columbus Magazine':

"Paradijselijke Kunst B&B vlak bij Deventer

De deur wordt open gedaan door iemand die in de verste verte niet lijkt op een Hermine. Toch is Maarten Goossens eigenaar en bewoner van dit ruim 100 jaar oude pand aan een boslaan in Joppe. Als gastvrijheid een naam zou hebben, dan luidde die vast en zeker Maarten. Of als kunst een naam zou hebben, of design, of luxe, of een ontbijt, of, en, zo, voort.

LEES MEER
Nieuwe kunstenaars 2017!

Danielle van Strien & Ronald de Ceuster zijn in 2017 de nieuwe kunstenaars in Huize Hermine!

 

LEES MEER
Recensie van Dhr. Elkhuizen

Recensie B&B/galerie Huize Hermine in Joppe

 

Joppe: een gehucht in een bos, dicht tegen Gorssel aan. Met twintig huizen en een enorme neogotische kerk. Vermoedelijk gebouwd voor de priesterzoon van een rijke herenboer. 

LEES MEER