TO DO

In de omgeving van Art B&B Huize Hermine is veel te beleven. Zo zijn er prachtige wandel- en fietsroutes, kunt u met het pontje over de IJssel naar Museumcafe 'De Kribbe, of een van de open tuinen bezoeken. Op loopafstand van Huize Hermine is het Bosrestaurant waar kunt u lunchen of dineren. In Gorssel vindt u Loetje, het restaurant bekend om zijn heerlijke biefstuk en het Elfuur, een pannenkoekenrestaurant.

Aan kunst- en cultuur is geen gebrek; galeries, winkels en Museum MORE, het museum voor Modern Realisme. 

Een greep uit de mogelijke belevenissen ziet u hiernaast staan. Klik voor nog meer suggesties op Links

Bos Huize Hermine
Wandelen en fietsen

In de omgeving van Art B&B Huize Hermine zijn er tal van wandel- en fietsroutes:

http://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/pontjes-route-ijssel

http://www.gorssel.nl/erop-uit

Blauw paarse clematis
Natuur

Op loopafstand van Huize Hermine bevindt zich de Gorsselse heide, een prachtig natuurgebied. In het fraaie gebied van de uiterwaarden van de IJssel bij Gorssel ligt het Ooievaarsdorp 't Zand. Omdat steeds meer ooievaars hier overwinteren kunt u ze het gehele jaar bewonderen.

Huize Hermine
Paleis 't Loo Nationaal Museum

Aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Dit voormalige Koninklijk Paleis is als museum opengesteld voor het publiek. Naast het museum zijn ook de tuinen van Paleis Het Loo te bezoeken.

 

Aan de IJssel
Hanzesteden

Aan de IJssel, mooiste rivier van Nederland, liggen de Hanzesteden: Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg.  

Paddestoelen
Nationaal Park de Hoge Veluwe

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is veel te beleven. U heeft de keuze uit diverse wandelingen, fietstochten, een rit per paard of een bezoek aan een museum. 

Juan Munoz Madrid
Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum, uniek in elk seizoen, 35 autominuten van Huize hermine

www.kmm.nl

 

Huzarenhof, Joppe
Bezoektuinen in Joppe, Epse, Eefde en Gorssel

Voor echte tuinliefhebbers is een bezoek aan het open tuinweekend een must! Kijk voor de openingstijden, adressen en data op http://www.tuinweekendgorssel.nl/

Vis
"Brocante aan de IJssel' en een beknopte jaarkalender van Deventer

Klik op de (bekopte) jaarkalender om te zien wat er in 2016 allemaal te doen is in Deventer

Voor meer informatie en data zie www.brocanteaandeijssel.nl

E9T2890
Het Havenkwartier in Deventer

Dit prikkelende havengebied is een bezoekje waard. Het Havenkwartier is een thuishaven voor kunstenaars, vormgevers en andere creatieve professionals. Er worden bijzondere culturele activiteiten georganiseerd. Zie voor meer informatie Havenkwartier Deventer.

Ilse 14 18 12150
Dickens Festijn, zaterdag 17 en zondag 18 december 2016

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. Zie ook de website van het Dickens Festijn.

 

Babet 14 33 Portret rode lip
Humorfestival, eind december 2016

Het wordt in Deventer afgesloten met het jaarlijkse Humorfestival. Er staan er ruim 40 humoristische voorstellingen en activiteiten op het programma.

Veluwse sauna VeluwseBron
Wellness centrum De Veluwse Bron

Voor een dagje heerlijk ontspannen komt u naar de Veluwse natuurlijk om heerlijk te genieten. De Veluwse Bron vindt u tussen Apeldoorn en Zwolle. Een bezoek aan de Veluwse Bron zorgt voor een unieke ervaring door de vele schitterende wellness voorzieningen. Het heeft een gebied van meer dan 9.000 vierkante meter. Zoekt u naar de beste sauna voorzieningen, ontspannende baden, heerlijke massages, beauty behandelingen of op culinaire wijze heerlijk genieten. Bij de Veluwse bron kan het allemaal. 

CroppedFocusedImage750410 Hamam behandeling carroussel 3
Wellnesscentrum Thermen Bussloo

Op zoek naar een geschikt dagje uit in Gelderland? Indien u naar Thermen Bussloo in Voorst komt kunt u een heerlijk dagje ontspannen en relaxen in de sauna’s en baden. U vindt hier diverse faciliteiten die uw bezoek tot een unieke ervaring maken. Heerlijk ontspannen in een van de vele sauna’s, baden, in de rustruimten plaatsnemen of in de tuinen van Thermen Bussloo.

E9T8076
Eropuit in eigen land

Eropuit in eigen land