E9T2
E9T2576
E9T2592
assets/
E9T2867

Links

Natuur!

In de omgeving van Art B&B Huize Hermine in Joppe, gemeente Lochem, is veel te beleven. Lochem is een rijke gemeente: rijk aan natuur en cultuur. Rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen hier eindeloos fietsen en wandelen en genieten van het fraaie natuurschoon. Op loopafstand van Huize Hermine bevindt zich de Gorsselse Heide, een 100 ha groot natuurgebied. Ook kunt u met het pontje over de IJssel naar 'Museumcafe 'De Kribbe' of een van de open tuinen bezoeken. In de uiterwaarden van Epse vindt u 'De Uiterwaard', een Engelse landschapstuin.  En aan de rand van Gorssel ligt Vijvertuin 'De Keihave', waar het ook mogelijk is om een tocht te maken met de trekkertram. 

Lekker eten!
Op loopafstand van Huize Hermine is het 'Bosrestaurant' waar kunt u lunchen of dineren. Op ongeveer anderhalve kilometer van Huize Hermine vindt u restaurant 'De Zevensprong' aan de Dortherdijk in Joppe; een pannenkoekenrestaurant met een uitgebreide menukaart. In Gorssel is in 2016 'Loetje' geopend in het voormalige pand van 'de Roskam'. In het hart van Gorssel ligt 'Eetcafé de Hoek'. 'De Hoek' is een gezellig eetcafé met een heerlijke zonneterras. Voor een kopje koffie met gebak, kunt u daar natuurlijk ook terecht! Voor Chinees-Indisch specialiteiten, Japans of Wokgerechten kunt u in Epse terecht bij 'de Rozentuin'.

Kunst en cultuur!

Aan kunst- en cultuur is geen gebrek; in Gorssel bevindt zich de galerie van 'Roman Reisinger' hij schildert stillevens in olieverf. Erg de moeite waard is een bezoekje aan kunstgalerij Lenten, schitterend gelegen in de uiterwaarden van Epse. Meer landelijk gesitueerd is 'galerie Artterre'. Galerie 'BGO132' ligt ook in Eefde. Sinds juni 2015 is in Gorssel het Museum voor Nederlands Realisme, Museum MORE, geopend. Een echte aanrader!!!

Gorssel!

Gorssel, een authentiek dorp op twee kilometer afstand van Joppe, beschikt veel unieke winkels. In de Hoofdstraat vindt u bijvoorbeeld 'The Cosy Country Store'. Een landelijk bekend winkelwarenhuis in Engelse stijl voor het echte buitenleven (met o.a. het mooie Bunzlau servies). Andere originele winkels zijn: 'Goede tijden', een leuke winkel met brocante, damesmode & lifestyle, 'House of Tweeds' is een kledingzaak met topmerken voor dames en heren, en 'Swits' is het adres voor de betere tweedehands kleding. Ook in de Hoofdstraat te vinden is 'René Vos Outdoor en Sports', al jaren de grootste buiten- en wintersportspeciaalzaak van Noord- en Oost Nederland. Prachtige schoenen en shawls vindt u bij  'Jacq shoes'.  Uw ontbijt komt o.a. van de volgende kwaliteitszaken uit Gorssel; bakkerij van Helvoortslagerij van Rodenburggroenten fruit en traiteur van Wezenberg.  Andere winkels die ik zeker niet mag vergeten zijn: 'Bechtle' kantoor-en boekhandel (grote keuze in tijdschriften en ansichtkaarten), opticien Boertie, schildersbedrijf Wesseldijk (mijn zeer aan te bevelen huisschilder). Aan het Nijverheidsstraat zit damesmodezaak 'Kreeftenberg Susskind' en de prachtige bloemenwinkel 'Flora Inn'. Aan de rand van Gorssel vindt u 'wijnkooperij Klosters'  en de sfeervolle antiek en interieurwinkel 'ViaVia' (Appeltaart!).

Op de website van www.gorssel.nl vindt u het laatste nieuws uit Gorssel (gemeente Lochem) en omgeving. 

Of neemt u een kijkje op de website van Achterhoek Promotie voor diverse activiteiten in de Achterhoek. 


Lekker ontspannen, genieten, relaxen, even niets doen op de veranda van Art B&B Huize Hermine kan natuurlijk ook…

Art B&B Huize Hermine, heerlijk voor een kort of lang verblijf!